Szent György-hegy

Szent György-hegyi szállás

Az egyholdas pagony vendégház, a Szent György-hegy Kisapáti felöli oldalán található. Ott, ahol azt hiszed véget ért az út, ott kezdődik igazán. Az egy holdnyi területen elhelyezkedő ligetes erdőterület első látásra magával ragadó. A balatoni panoráma, a Badacsony, a Tóti-hegy és a Gulács látványa, a madártávlatból való rálátás a tájra elfeledteti honnan jött az ember. Itt van, és most van. 
A természet ölelésében maga a ház is a környezet tiszteletét hirdeti. A ház komfortos, a berendezés kényelmes, de a természet erőforrásait tisztelve igyekszünk mindezt biztosítani. 
A víz ellátás egy részét esővíz gyűjtéssel oldjuk meg, a fürdőben komposzt vécét használhattok, valamint a hagyományos kinti mellékhelyiséget. A szemetet szelektíven gyűjtjük, a kertben komposztálót alakítottunk ki. 

A Szent György-hegy és környéke

A Szent György-hegy varázslatos hely, óriási bazaltorgonáival, a sárkány legendájával, a természet különlegességével. 

A legenda szerint a hegyen sárkány lakozott. Az északkeleti oldalon található Sákány-lik volt a sárkány búvóhelye. 
A Badacsony mellett a Balaton-felvidék másik jelentős tanúhegye, néhol 30-40 méter magas bazaltoszlopaival, lenyűgöző látvány. 
A hegy különleges klímája, kedvez a bortermelésnek, így számtalan borászat található a környéken, az ismertebb nevektől a kis, családi pincékig. Legjellemzőbb szőlőfajtái az olaszrizling, a szürkebarát, a tramini, a muskotály, a rajnai rizling és a chardonnay.
A környezettől eltérő mikroklíma tanúsága, a Magyarországon egyedül itt felfedezhetó a cselling.  Ez a ritka páfrányfaj vízháztartásának köszönhetően képes a száraz évszakban elvesztett vizet az esősben pótolni. Hasonlóképp igyekszünk mi is tenni a vendégház vízhasználatával. Esővizet gyűjtünk, amikor lehet, hogy azt hasznosítsuk, amikor szükségetek van rá. 

Kirándulás a Szent György-hegyen
– bazaltoszlopok és Kőkapu
– Sárkány-lik
– Tarányi-présház
– Lengyel-kápolna
– Oroszlánfejű kút
– Bogdán kút
– Ify kápolna és remetelak

 

Hogyan foglalhatok szállást?

Weboldalunkon a szállásfoglalás menüpont alatt időpontra lehet keresni szabad szobáinkból. Vagy kérd ajánlatunkat az alábbi űrlapon!

Ajánlatkérés    * Kötelezően kitöltendő mező